perjantai 28. tammikuuta 2011

Lisäkuvia ja uusia järjestelyjä!


Kiitos kaikille tsempityksistä!!! Kyllä tämä tästä, onneksi asia tuli ilmi nyt eikä liian myöhään. Nykytekniikka kai tietyllä tavalla kuitenkin pelasti tilanteen. Ehkä siinä unelmieni "vanhassa mansardikattoisessa huvilatalossa", ei olisi ollut laitetta, joka olisi ilmoittanut tällaisesta ongelmasta. 

Tässä kuvia vielä tämän hetken tilanteesta.


Korjattu kohta.




Ja alla meidän nukkumasoppi :) 
Kyllä illalla jo hymyilytti kun mentiin nukkumaan, kuinka kivaa on, kun on melkein kuin retkellä :) Se oli hienoa, että sängyt mahtuivat yläkerran aulaan, niin ei tarvinnut kantaa niitä alakertaan.  Ja ihana kun oli nuo verhotkin laitettuna, niin sai ne tuohon suojaksi.
Muksuthan oli ihan intona kun saatiin uusi hieno järjestys, mahtavaa kun voi pomppia nyt tuossa aulassa meidän sängyllä ;) Lapsia ei muutenkaan tuntunut haittaavan eilinen sekasorto mitenkään! 


Aulan sohva on nyt Emman huoneessa. 


Ja vikana, eilisen itkemisen punaamista silmistä sekä tämän päivän järkystä flunssasta huolimatta kuvatus minun uudesta tukasta! Tukka hyvin kaikki hyvin...kö??? Kyseessä ei ole mikään tämän aamun kriisiratkaisu, vaan tukka lyheni jo alkuviikosta takaisin "oikeisiin mittoihin". 


Näissä tunnelmissa siirrytään viikonloppuun. Eilisen tunnelmista huolimatta, tänään tuntuu jo paljon paremmalta. Saan olla onnellinen kuitenkin niin paljosta ja tästä vastoinkäymisestä selvitään.


Toivon kaikille lukijoille ihanaa ja rentouttavaa talvista viikonloppua!!!
T: Linda 




torstai 27. tammikuuta 2011

7kk muutosta ja TADAA putkirikko!!!!!!!!!!!!!!!!


Tähän päivään on mahtunut itkua, raivoa, epätoivoa ja liian monta voimasanaa!!! 
Vesikiertoinen lattialämmitysputki yläkerran makuuhuoneesta on vuotanut läpi alakertaan asti!!! 
Ylimmässä kuvassa ko. putki, jonka ruuvin kanta oli hiertänyt puhki. Lämmitysjärjestelmä on asennettu periaatteessa oikein, mutta huolimattomasti. 


Asia tuli ilmi, kun maalämpölaitteessa laski paine yllättäen. Todennäköisesti vuotoa on tapahtunut hiljalleen asennuksesta asti. Tämä kertopuu/ liimapuu palkki on olohuoneen seinästä, ja se menee vaihtoon, samoin tietysti villat ja cyprocit ym.


Nyt meillä on loft asunto!!! Ylhäältä voi viestitellä alakertaan, huippua!!!


Ensi viikolla vaihdetaan kastuneet rakenteet ja toivon mukaan saadaan viimeinenkin lista takaisin paikoilleen. 

Ketäänhän ei voi suoranaisesti tällaisesta syyttää, huolimattomuus/ piittaamattomuus lienevät inhimillistä. Mutta voitteko uskoa, että ohuesti harmittaa!!! Miten voi käydä näin??? Tätä tilannetta kai koitetaan välttää kun ei osteta sitä vanhaa taloa ja tunnelmaa, vaan lähdetään rakentamaan uutta. Tai niin me ainakin teimme! 
Ja kun meilläkin tässä kolme lasta pyörii jaloissa ja yksi mahassa niin fiilikset on kaikkea muuta kuin hienot!!! Onneksi voidaan asua kuitenkin kotona, eikä tarvitse lähteä evakkoon, se vielä puuttuisi. Nyt vaan ottaa niin paljon päähän tämä homma, ettei sanat riitä kuvailemaan.

Lisäkuvia laitan myöhemmin. Pakkohan tämä oli tänne jakaa. Aloitin kuitenkin blogin pitämisen rakennusblogina.

Että tsemppiä vaan kaikille D-talorakentajille!!!!!!!

T: Ei niin tyytyväinen Linda





sunnuntai 23. tammikuuta 2011

32v + tunnustus!!!



AlliDaalialta http://allidaalia.blogspot.com/- blogista ja Terhiltä http://onnentahdet.blogspot.com/- blogista sain tämän ihanan piristävän tunnustuksen, kiitos kovasti molemmille ihanille blogiystäville <3

Tämän tunnustuksen asiaan kuuluu
kertoa itsestään 7 tosiasiaa.
Lisäksi tunnustus tulee antaa 15 blogille 
eteenpäin ja käydä heille ilmoittamassa asiasta. 

Seitsemän tosiasiaa minusta:
1. Täytän tänään 32 vuotta :)
2. Tällä hetkellä odotan meidän perheen neljättä lasta, laskettu aika vauvalle on 4.4.11.
3. Olen ollut kotiäitinä viimeiset kuusi ja puoli vuotta, eli siitä asti kun jäin äitiyslomalle odottaessani esikoistamme Sofiaa.
4. Ammatiltani olen kosmetologi.
5. Harrastan tällä hetkellä lähinnä tätä bloggailua, muut harrastukset ovat aikalailla jääneet viimeisen puolentoista vuoden aikana, talon rakennuspuuhien ja Emman 1,5v syntymän jälkeen. Aikaisemmin lempiharrastuksiini kuului jumpaaminen ja kuntosalilla käyminen. Näihin ehkä ehdin palailla myöhemmin... ;)
6. Välillä minusta tuntuu, ettei aika riitä mihinkään ja tarvitsisin enemmän käsiä ja haluaisin jakaantua moneksi, jotta minusta riittäisi kaikille.
7. Edelliseen liittyen, koitan kovasti oppia elämään tässä hetkessä ja iloitsemaan ja olemaan onnellinen juuri nyt! Tässä onnistunkin hetkittäin, mutta välillä tämä jää haaveeksi. Tämä täydellisen läsnäolemisen tunteen tavoittelu on tällä hetkellä suuri tavoitteeni/ haaveeni. 

Tässä näitä totuuksia minusta :) Katselin, että moni omalta blogilistaltani oli jo saanutkin tämän, joten en jaa tätä nyt eteenpäin. Seuraan monia ihania blogeja, joista jokainen ansaitsisi tämän!  

Tänään tosiaan vietän 32-vuotis synttäreitäni! Meillä muksut tahtoivat ehdottomasti ilmapalloja ja serpentiiniä ja kakkua, koska synttäreitä on pakko juhlia :) Joten pienimuotoisesti juhlimme tänään!



Ja tässä uusin mahakuvatus, tältä päivältä. Menossa nyt rv 29+6. Maha tuntuu itsestä jo aika isolta, ja olokin kömpelöltä kaikin puolin. Olen joka raskaudessa ollut tosi iso loppuvaiheessa mutta kaikki lapsemme ovat olleetkin nelikiloisia. Itse olen kerännyt noin reilut 15 kiloa painoa, joten sekin tekee tuon kömpelön olon. Onneksi paino on pitkän imetyksen takia aina palannut nopeasti normaaliin, eikä kiloja ole jäänyt, toivon mukaan nytkin!!!



Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!!! 
T: Linda :)




tiistai 18. tammikuuta 2011

Piristystä talven keskelle!!!


Täällä eteläsuomessa ainakin on ollut nyt pari päivää plussan puolella ja ulkona on tasaisen harmaata, märkää ja tosi liukasta! Lapsilla on se kiva puoli, että nyt pystyy rakennella lumiukkoja ja muita juttuja, joita ei muuten ole paljon tänä talven pystynyt tekemään. Mutta itse kyllä mieluummin valitisisin vähän pakkasta tai vaikka paljonkin, en tätä loskaista kurakeliä ja harmaata taivasta... Mutta näillä mennään ja pientä piristystä on keksittävä tähän arjen keskelle :)

Tämän taulun hankin viime viikolla WanillaRosesta ja sen sanoma sopii tähänkin päivään erinomaisesti!


Ja keittiöönkin tuli verho! Laskos sellainen :) Verhojen laitto on ollut ihan huippujuttu, ihanasti tuli kotiin lämpimämpi tunnelma ja paljon kotoisampaa!


Ruokailuerkkeriin nämä Notre Damet pitkinä.




Äidiltäni sain kaksi tosi kaunista keittiönpyyhettä :) 


Ja tänään ostin kukkia kotiin kun edelliset olivat jo kuihtuneet. Tuoreita kukkia on ihana olla kotona aina! Laitoin vaaleanpunaisia neilikoita vaasiin pikkulipaston päälle olkkariin ja siinä vierellä kermakossa on yli viikko sitten äidiltäni saamasta kimpusta jäljellä vielä muutama kaunis yksilö ;)  Valkoisia ja vaaleanpunaisia tulppaaneita ja valkoisia kevätesikkoja on nyt ruokapöydän päällä.
 



Ja sitten minun pieni mieheni istutuspuuhissa! <3
Joona on  kerännyt pieneen munakuppiin mandariinien siemeniä jo parin viikon ajan ja puhunut kuinka haluaa ne laittaa kasvamaan, että voi sitten omasta puusta kerätä appelsiineja :) No tänään kaupassa multapussi osui silmieni eteen ja sittenhän me ruvettiin hommiin! Laitettiin myös avokadon kivi kasvamaan!


Kaikki ruukut olivat varastossa, joten turvauduimme jääkaapin antimiin ruukkupuolellakin ;)


Nyt näitä käydään katselemassa muutaman minuutin välein, että joko sieltä joku kasvaisi. Toivottavasti joku siemenistä kasvaisi! Ja pitääkin varmaan laittaa lisäksi jotain krassia tai muuta helppoa ja varmaa kasvatettavaa!


Mukavaa viikkoa kaikille teille ihanille lukijoille!!! 
T: Linda

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Vihdoinkin verhot!!!


Sunnuntai iltaa kaikille! 
Ihan ensin kiitos kaikille edelliseen kommentoineille ja kirjoittaneille, selkäkin on jo paljon parempi! 

Tämä viikonloppu ollaan laitettu verhoja, vihdoinkin! Tangot ja verhot saatiin melkein kaikkialle. Ruokailuerkkeriin ja keittiöön, sekä Emman huoneeseen vielä tarvitaan, mutta muuten alkaa olla koti verhoiltu :) On muuten yllättävän paljon hommaa tuossa, vaikka ei tarvinnut kuin lyhentää ja silittää, mutta silti! Onneksi ollaan tyytyväisiä lopputulokseen. Ja pakko sanoa, että kyllä verhot muuttaa tosi paljon tilaa ja minusta pelkästään parempaan päin.  

Tässä kuvat olkkarista. Verhot on teetetty edelliseen kotiin pari vuotta sitten ja nyt tarvitsi hieman lyhentää alhaalta. Toinen kuva käsitelty, kun itse tykkään noista antiikkiblurratuista niin paljon...



Kuva tv-huoneesta. Verhot Wanilla Rosesta, Miljögårdenin mallistosta, 100% pellavaa. 


Yläkerran aulasta. Nämä on myös Wanilla Rosesta, mutta pari vuotta sitten jo ostetut. House Doctorin verhot 100% puuvillaa.



Meidän makkariin tuli nämä Miljögårdenin läpikuultavat verhot.


Sofialle prinsessa-ballerina verhot, jotka neiti itse valitsi viime Ikean reissulla :) Päiväpeitto on myös uusi, sekin löytyi Wanillan Riitalta!



Joona sai nämä Ikean lasten verhot.



Alakerran wc-tason alle laitoin tuon pellavaisen kaitaliinan poikittain. 



Näissä puuhissa on kulunut tämä viikonloppu. Huomenna alkaa sitten pitkästä aikaa arki meilläkin, eskari alkaa ja tiistaina kerhotkin. Tietyllä tavalla haikeaa kun lomailu loppuu, mutta kuitenkin aina lomien jälkeen on tietyllä tavalla kiva kun normi arkikuviot taas alkaa.

Oikein hyvää sunnuntai iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa!!!
T: Linda

torstai 6. tammikuuta 2011

Ripaus kevättä, vähän uutta kotiin ja selkä jumissa!


Hyvää loppiaista! Meillä joulu meni jo pois aikaisemmin, joten tähän päivään ei kuulunut perinteistä joulun pois pakkausta. Hyvä niin, sillä niksautin selkäni maanantaina ja olen ollut todella toimintakyvytön sen jälkeen :( Nyt on selkä jo onneksi paljon parempi, mutta pahimmillaan se oli tiistaina kun ainut keino edetä oli lähes kontallaan meneminen. Onneksi mieheni on pystynyt olemaan paljon apuna, samoin kuin äitini, kiitos molemmille <3
Minulla ei ole aiemmissa raskauksissa ollut juuri mitään vaivoja, vaikka monihan kärsii selkävaivoista raskausaikoina. Toivon mukaan tämä menee nyt ohi, eikä jää vaivaksi koko loppuraskauden ajaksi. Kolmen lapsen kanssa touhuaminen on nimittäin aika mahdotonta jos ei pysty kävelemään!



Rakas mieheni piristi päivääni tuomalla kaksi kimppua tulppaaneita! 
Lemppari väreissä vielä, valkosia ja vaaleanpunaisia! Muistatteko kun ennen tuli keväisin aina se kukkakaupan mainos telkusta, jossa kehotettiin avaamaan ovi kevääseen ja hakemaan kimppu tulppaaneita, no meillä on nyt toimittu sen kehotuksen mukaan ;)


Kyllä muuten joulun jälkeen alkoi kummasti sisustuttaa ;) Meillä sohvien välissä oli ennen Rivieran jalkalamppu, mutta se siirtyi työhuoneeseen ja nyt on sohvien välissä pieni pöytä ja sen päällä uusi pöytälamppu.


Hemnesin sivupöytä löydettiin Ikean löytöpisteestä! Juuri tätä pöytää lähdettiin hakemaan ja kaiken kiertelyn ja häsläämisen jälkeen pöytä löytyikin valmiiksi kasattuna tuolta :O 
Aika tuuri, ja vielä kun siinä ei ollut mitään vikaa! Mikä lie palautus kappale?!
Lampun varjostimen mieheni toi yksi päivä töistä tullessaan, käväisi Pentikin kautta ja haki siihen myös tuon jalan läheisestä sisustuskaupasta ;) 
On kyllä aikasta ihana tuo ukkokultani <3


Nyt poistun tältä tuolilta, sillä tässä istuminen ei tunnu hyvältä selässä :( 

Mukavaa loppiaisiltaa ja loppuviikkoa kaikille!!! T: Linda